Hoe duurzaam = D3Aak?

Een hele terechte vraag: hoe duurzaam zijn die D3aken eigenlijk?

Ons antwoord: Nog niet duurzaam genoeg…D3Aak is ontstaan uit de visie om van plastic UIT het water iets moois te maken voor OP het water. Maar helaas is deze bron, het plastic uit de wateren, nog lang niet geschikt om de mooie en luxe sloep te maken waar D3Aak ook voor staat. Daarom worden onze boten geprint met gerecycled kunststof uit de maak industrie. Dit is kunststof dat is overgebleven na het produceren van een ander product en dit wordt tot grondstof voor ons verwerkt.

…Dus na 9 jaar ontwikkelen zijn we een heel eind en al behoorlijk duurzaam. En wordt er bij elke stap van ons productieproces nagedacht over duurzaamheid en transparantie.
waterdrop-bg

Boot met statiegeld

Statiegeld op een boot? Jep. We kunnen D3aak rompen namelijk zo’n 8 keer hergebruiken. Je krijgt tussen de € 1.000 en € 4.000 terug als je de D3aak weer inlevert. Alleen al voor de romp. 

Plan een proefvaart in! Dan droom je daarna over hoe JOUW D3aak eruit gaat zien!

Dek? Als het maar afval is.

Het dek en de inbouw van een D3aak is een bouwpakket. Het kan zo uit elkaar en van elk materiaal gemaakt worden. Volledig circulair dus en aangepast op wat ‘voorhanden is’. Zoals vrijwel bij de hele sloep.

Het dek van onze eerst D3aak is gemaakt van plafondplaten van oude NS treinen. Zien? Kom proefvaren.

Maar dat dek kan ook van hout mocht je dat willen. Of gerecyclede pet flessen. Of… zeg het maar. Als het maar duurzaam is. 

Kom proefvaren!
waterdrop-bg

D3aak in jouw kleur? Alles kan!

Standaard leveren we de D3aak in 5 kleuren.

Maar is jouw sportclub oranje? Printen we haar toch oranje voor je…

Onderhoudsarm schip

Weinig onderhoud is natuurlijk fijn. Maar ook ontzettend duurzaam. Immers: wat je niet met chemicaliën, coatings of schoonmaakmiddelen hoeft te behandelen is beter voor de planeet.

Er groeien nauwelijks algen op dit materiaal. Hogedrukspuit begin seizoen? Meer heb je niet nodig.

waterdrop-bg

Muziek? Koelkast? Electrische bilgepomp?

Er is super veel te kiezen. Eigenlijk alles… Speel met de configurator en zie de mogelijkheden.

Vind je net niet wat je wil? Geen probleem; alles is bespreekbaar.

100% Electrische boot

De motor van een D3aak is elektrisch. Je hebt een stopcontact nodig, geen tankstation.

Met volle accu’s kan je op kruissnelheid zo’n 12 uur varen. Standaard leveren we een D3aak met een 900 watt motor en 4 T105 accu’s. Meer nodig? Kan.

Maar even tussen ons: we vinden de motor en accu’s het minst duurzame deel van onze D3aak. Daarom houden we de nieuwste technieken scherp in de gaten. Kan het beter? Dan doen we dat. Laat het ons even als je hier ideeën over hebt.

waterdrop-bg

Elke onderdeel duurzaam

Accessoires die we leveren zijn fun. Maar ook: zo duurzaam als nu haalbaar.

Maar ervaar eerst eens zelf een D3Aak! Vraag nu je proefvaart aan.

Bootzeil, landvasten, stootranden etc.

Voor elke extra onderdeel van onze D3aak (deels standaard, deels op verzoek toe te voegen) zoeken we de meest duurzame oplossing.

Dat houdt niet op bij ‘gerecycled’ materiaal, we zoeken waar mogelijk naar ‘circulair’, ‘duurzame productie’ en minimale ‘footprint’ qua herkomst en materiaal bijvoorbeeld. Ideeën? Deel ze met ons! 

waterdrop-bg