De Groene D3Aak, met toestemming van de koning

Toen ik begon met de ontwikkeling van de D3Aak heb ik altijd het stoere model van de lemster aak voor ogen gehad. En een van die stoere aken is die van onze Prinses Beatrix. Zij is de trotse bezitter van de Groene Draeck, haar in 1957 geschonken door het Nederlandse volk.

Mijn D3Aak is dus mede gebaseerd op haar jacht. De D3Aak is duurzaam en geproduceerd met gerecycled plastic en dus groen te noemen. En die van Princes Beatrix is ook groen, van kleur dan. Dus ik zag veel overeenkomsten. En omdat ik graag transparant wil zijn dacht ik, wat nou als ik een soort van toestemming vraag aan de Koning of het goed is dat mijn eerste lijn van geproduceerde D3Aaken de Groene D3Aak genoemd mogen worden.

In december 2019 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een brief gestuurd naar de Koning. En ja wel hoor, binnen een paar weken kreeg ik al antwoord! Dat had ik echt niet verwacht. En ook nog een positief antwoord. Het is niet echt een officieel certificaat maar wel een document waarmee ik zonder zorgen de D3Aak de Groen D3Aak mag noemen. Trots en blij zijn wel emoties die hierbij horen!

Brief van de koning

Dus nu zorgen dat er snel een foto komt van mijn D3Aak met die van de Princes. Dat zou wel het gehele plaatje compleet maken. Wellicht dat 1 van de jonge Prinsessen ooit een eigen D3Aak wilt.

Leuk weetje:

De Groene Draeck is het privéjacht van prinses Beatrix der Nederlanden, genoemd naar het Hollandse oorlogsschip uit 1623, de Vlieghende Groene Draeck, dat onder andere het vlaggenschip was van Piet Hein, met als kapitein vaak Maarten Tromp.