De D3Aak boot te water!

Maiden Voyage D3Aak!

Het heeft wat voeten in het water gehad maar afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver. Het prototype van de D3Aak werd te water gelaten voor zijn eerste proefvaart. Een zeer speciaal, mooi maar ook spannend moment. Het concept waar ik de afgelopen jaren aan gewerkt heb was eindelijk gerealiseerd.

En met de maiden voyage van het prototype van de D3Aak is mijn droom stappen dichterbij!

D3Aak-te-water

Tijdens SAIL in 2005 bezocht ik het zeilschip van Wubbo Ockels wat mij op het pad bracht van de D3Aak. Daar ontstont het idee om een duurzame, recyclebare en milieuvriendelijke sloep te ontwikkelen. Iets wat toen, en eigenlijk nu nog niet, echt bestaat.

En na het zien van Boyan Slatt met zijn ocean clean up project bij de DWDD wist ik het zeker. Ik wil een sloep van gerecycled plastic gefabriceerd met een 3D printer. Van plastic uit het water naar een mooi product op het water. En zie hier het resultaat.

De afgelopen jaren is door diverse partijen zoals Skipshelling Blom, DSM en natuurlijk HB3D heel hard gewerkt om het prototype te krijgen waar ik het wilde hebben. In het water! En dat is gelukt. Dit smaakt naar meer en we gaan door naar de volgende stap!

De data die we hebben kunnen verzamelen tijdens de proefvaart gebruiken voor de optimalisatie van het productieproces. Zo dat we in de zomer van 2022 kunnen varen met de eerste serie de Groene D3Aak!

D3Aak-romp

Proefvaart D3Aak

Bent u geïnteresseerde in een D3Aak boot en wilt u een keer proefvaren? Dan kunt u zich nog aanmelden. De komende maanden zullen de eerste exemplaren voor verkoop gefabriceerd worden. In april en mei gaan we deze aan het grote publiek presenteren. En hier kunt u ook bij zijn voor een proefvaart.

Is uw interesse gewekt? Aanmelden kan hier!

Tijdens de proefvaart is een reporter van NH Nieuws meegeweest om dit bijzonder moment vast te leggen.

NH-nieuws-D3Aak

Radio 5 D3Aak