Hoe wordt zo’n D3Aak nou gemaakt?

Een D3Aak wordt altijd geprint van gerecycled plastic uit de oceanen. In de begin fase van dit langdurige ontwikkeltraject heeft Leon, de founder, snel zijn weg gevonden naar HB3D. Zij zijn het bedrijf dat gespecialiseerd is in robotprinten en hebben Leon geholpen met het ontwerp van de eerste prototypes en het printen van de romp. Dit bleek lastiger dan gedacht…

Om een romp te printen moet je rondingen hebben. 3D printers maken die wel, maar de kiel wordt dan dunner dan bijvoorbeeld de rand. Niet stevig genoeg om comfortabel te varen… De oplossing ligt in het 5D printen. Bij deze techniek beweegt de kop op de robotarm alle kanten op, is het mogelijk om verschillende diktes aan te brengen en kan je zonder onderbrekingen printen. Dit zorgt voor de typerende rondingen van een D3Aak. Voor zover wij weten is HB3D tot op heden de enige ter wereld die dit kunnen en ook doen.

Zelf een D3Aak kopen? We zullen altijd proberen om een filmpje of foto te sturen wanneer jouw boot geprint wordt. We werken nog aan een webcam zodat je kan kijken wanneer je wilt. Het printen van je D3Aak duurt een dag of 3 fulltime.

Zelf een D3Aak ervaren? We organiseren snel een proefvaart! Houdt onze socials in de gaten en schrijf je in op onze nieuwsbrief via de website. Het print proces in beelden zien? Bekijk snel onze Instagrampagina: D3aakboten.

Printen-D3Aak-sloep

 

Contact

Vers geprint nieuws