Bij D3Aak gaan we ver met circulair

Oke, dat de romp van een D3Aak gemaakt is van gerecycled plastic en geprint wordt door HB3D is je nu misschien wel bekend. Maar hoe zit dat met de rest van de boot? Het dek? Het dek en de inbouw is een bouwpakket wat ontworpen is door Veldtwerk. Het kan zo uit elkaar en van elk materiaal gemaakt worden. Volledig circulair en aangepast op wat ‘voorhanden is’. Zoals vrijwel bij de hele sloep. Het dek van onze eerste D3Aak is gemaakt van plafondplaten van oude NS treinen. Ja echt! Maar dat dek kan ook van hout. Of gerecyclede pet flessen. of… zeg het maar. Zolang het maar duurzaam is.

De motor van een D3Aak is elektrisch. Je hebt een stopcontact nodig, geen tankstation. Met volle accu’s kan je op kruissnelheid zo’n 12 uur varen. Maar even tussen ons: we vinden de motor en accu’s het minst duurzame deel van onze D3Aak. Daarom houden we de nieuwste technieken scherp in de gaten. Kan het beter? Dan doen we dat. Laat het ons weten als je hier ideeën over hebt.

Zo kunnen we nog wel een aantal duurzame onderdelen van onze D3Aak doorlopen… Conclusie? Bij ons is alleen duurzaam en circulair een optie!

Wil je zelf zo’n D3Aak ervaren? Plan dan een proefvaart bij ons in. Want geloof ons, als je het zelf hebt ervaren wil je niet meer anders!

D3Aak-circulair Inbouw-D3Aak Gerecycled-materiaal-sloep D3Aak-Veldtwerk Interieur-D3Aak-duurzaamOntwerp-inbouw-boot

Contact

Vers geprint nieuws